Selecteer een pagina

Informatie

Afzuigkap ophangen grootkeuken

Een afzuigkap/ wasemkap, zorgt ervoor dat kookluchtjes en vocht worden afgevoerd tijdens het koken, zodat je een schonere keuken overhoudt. In veel keukens zijn afzuigkappen niet meer weg te denken. Jij bent op zoek naar een afzuigkap en daar kun je wel wat hulp bij gebruiken.

Bij het kopen van een afzuigkap kun je letten op de volgende dingen:

  • Welk design past in jouw keuken? Wil je een wandmodel afzuigkap, een rechthoekige doosmodel afzuigkap, eilandmodel afzuigkap of juist een eilandmodel afzuigkapkap met luchtcirculatie/luchtcompensatie?
  • Een misverstand over afzuigkappen is dat ze de lucht in je keuken verversen. Dat is niet waar: de lucht wordt alleen weggezogen. Zorg daarom voor voldoende ventilatie om verse lucht aangevoerd te krijgen en om vacuümtrekking te voorkomen.
  • Nog een misvatting over de afzuigkap is dat hoe hoger de capaciteit is, hoe beter de afzuigkap. Dit is slechts gedeeltelijk waar. Bij een hoge capaciteit voert de afzuigkap veel lucht tegelijk af. Als je afvoerkanaal deze capaciteit niet aankan, dan werkt de afzuigkap ook niet beter en maakt hij ook nog veel lawaai, een bijkomend nadeel, dus let op het geluidsniveau van de afzuigkap.


Technische specificaties

Bij de aankoop van een afzuigkap komen er een aantal technische specificaties aan de orde: het vermogen, het geluidsniveau en de filters van de afzuigkap. Hieronder geven we voor elk van deze specificaties een korte toelichting.

Vermogen
Het maximale vermogen van afzuigkappen is aangegeven in m³ per uur. Dit is de capaciteit die hoort bij vrij afzuigen. In de praktijk is de capaciteit lager. Hoeveel lager, dat is afhankelijk van de weerstand van het afvoerkanaal en aantal labyrintfilters. Het vermogen van een afzuigkap met een labyrintfilter ligt tussen de 200 en 600 m³ per uur.

Geluidsniveau
Naarmate je de afzuigkap harder laat afzuigen, hoe meer geluid de afzuigkap produceert. Dit kan erg vervelend en zelfs storend zijn, vooral in een open keuken. Het maximale geluidsniveau van de afzuigkap wordt weergegeven in decibel.

Vrijblijvende werkopname op locatie bel of mail ons (0418 - 561153)

× Whatsapp