Selecteer een pagina

Vacature Ventilatiemonteur

Uitdagende baan

Veel afwisseling en zelfstandigheid

Kom werken in een motiverende organisatie

Horeca Afzuigmotor

Levering direct uit voorraad

Vandaag besteld = morgen in huis

90% ligt op voorraad

Horeca ventilatie

Eigen montage & onderhoud service

Wij verzorgen tevens inspecties en reiniging

Defecte afzuigmotor binnen een dag gerepareerd

Vraag en antwoord afzuigmotoren horeca

Een slechtfunctionerende afzuiging?

Mogelijke oorzaak dat uw afzuiging niet goed afzuigt kan zijn:

 • Dat de zakkenfilters verzadigd zijn en teveel weerstand geven
 • Uw afvoerbuis is te smal
 • De afzuigmotor is niet krachtig genoeg
 • De afzuigkap hangt veel te hoog of niet oversized
 • Geen voldoende luchttoevoer aanwezig

Mogelijke oplossing:

 • De kap lager hangen en niet hoger dan 2100mm vanaf de grond/vloer
 • Zorg dat er een berekening wordt gedaan van de totale weerstand in het afvoerkanaal.
 • Zorg voor een filterbewaking om tijdig uw filters te vervangen
 • Voorkom onnodig veel bochten en knikken
 • Zorg voor voldoende luchttoevoer in de ruimte
 • Zorg voor de juiste filtering
Wat kost het om een afzuigmotor te reinigen?

De kosten voor reiniging zijn geheel afhankelijk van uw situatie maar beginnen meestal bij circa 150.- De vervuilingsgraad & bereikbaarheid van de unit spelen ook een rol bij deze kosten. Dus zorg er voor dat u deze gegevens bij de hand hebt. Een foto spreekt boekdelen! Hieronder een aantal checkpunten:
– Kan de monteur zonder een ladder bij de ventilator komen?
– Is de luchtbehandelingskast voorzien van inspectieluik(en)?
– Is de luchtbehandelingskast voorzien van een werkschakelaar?
– Wat zijn de openingstijden van uw zaak?
– Hoe vaak is de ventilator gereinigd vanaf moment van aanschaf?
– Zorg dat u in bezit bent van foto’s hoe de ventilator erbij staat.
– App deze gegeven naar 06-34813831

Wat kost het vervangen van de afzuigmotor?

Dit is geheel afhankelijk van de motor, bereikbaarheid en tijdsstip. Wanneer u de motor wilt laten vervangen is het vaak verstandig om hier een aantal foto’s van te maken. Het liefst van het typeplaatje , deze is terug te vinden op het slakkenhuis of aan de buitenkant van de omkasting. Mocht dit niet aanwezig zijn maakt u een aantal globale foto’s en meet u de uitblaasmond op. Mocht u het oude factuur of offerte nog bij de hand hebben? Geef het typenummer door en wij helpen u graag verder! We kunnen meestal tussen 12 a 24 uur plaatsen of een storing verhelpen.
Hieronder een aantal checkpunten:
– Kan de monteur zonder een ladder bij de ventilator komen?
– Is de luchtbehandelingskast voorzien van inspectieluik(en)?
– Is de luchtbehandelingskast voorzien van een werkschakelaar?
– Wat zijn de openingstijden van uw zaak?
– Zorg dat u in bezit bent van foto’s hoe de ventilator erbij staat.
– Maak een foto van het typeplaatje
– Meet de omkasting op LxBxH)
– Draait de ventilator op 230 volt of 380 volt?
– App deze gegeven naar 06-34813831 en u krijgt direct een begroting terug geappt.

Die energiezuinige motoren wat zijn dat eigenlijk?

Een deel staat al beschreven in de naam! Maar de energiezuinige motoren (EC) zijn gelijkstroommotoren met de regeling ingebouwd in de motor. Hierdoor kan een motor veel specifieker geregeld worden en zo ook een reële jaarlijkse besparing opleveren. De elektromotor kan bijvoorbeeld door middel van een potmeter nauwkeurig geregeld worden. Een traditionele 5 stappenregelaar is dan overbodig en dus verledentijd. Tevens zal vanaf 2020 het verplicht zijn voor bedrijven om uitsluitend EC-motoren te verkopen! Een EC motor heeft ook z’n nadelen. Hierover kunnen wij u goed informeren. Neem in dat geval contact met ons op.

Kan ik subsidie aanvragen voor mijn ventilatie?

Dat kan zeker. Medtrading kan samen met u gaan kijken naar de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor subsidie. Echter spelen andere factoren dan de ventilatie ook een rol om in aanmerking te komen voor dergelijke tegenmoetkoming. Vraag vrijblijvend informatie aan.

Moet ik met de afvoerbuis helemaal naar het dak toe?

Wanneer u zonder filtratie buiten uit wilt blazen kan dit door uw gemeente verplicht gesteld worden. In alle steden is dit inderdaad verplicht. Om dit te voorkomen kunt u te werk gaan met een geurfilterinstallatie, dit filtreert de lucht en u hoeft dus niet 2m boven de hoogste nok in een straal van 25m uit te blazen!

Zoveel te koop op het internet, wat is juist en wat niet?

Vaak zijn er op het internet verschillende prijsklassen terug te vinden, de materialen zijn vaak overal goed. Echter is het de kwaliteit, advies & de montage wat het verschil maakt, met flink wat jaren ervaring in het bedrijf bent u bij Medtrading echter altijd aan het juiste adres. Een afzuigmotor wat niet voldoet aan de wettelijke ERP normen kan een kortsluiting veroorzaken met alle gevolgen van dien. Een afvoerpijp wat niet voldoet aan de luchtdichtheidsklasse C kan olie gaan lekken. Een filter wat niet aan de eurovent richtlijnen voldoet en dus van slecht kwaliteit is, kan ervoor zorgen dat de luchtbehandelingskast niet of slecht functioneert dan het wettelijke zou moeten met als gevolg dat de handhaving dit afkeurt en een boete uitschrijft. Dat geldt ook voor een afzuigmotor wat weinig weerstand kan overbruggen, deze zal niet de gewenst afzuiging behalen. Of een afzuigkap wat niet goed is gelast, deze kan op ten duur olie gaan lekken.

Hoe open ik mijn luchtbehandelingskast?

Bij de luchtbehandelingskasten worden standaard zwarte sleutels geleverd , hiermee kunt u de unit heel makkelijk open draaien. Mocht deze sleutel niet meer aanwezig zijn kunt u deze altijd later nog bijbestellen bij ons. Wij kunnen een speciale sleutel leveren om de koolstoffilterpatronen gemakkelijk de open en dicht te draaien. De cilinders kunnen namelijk door het vet straks komen te zitten waardoor u met de hand weinig kracht kunt zetten. En met een hefboomeffect is de cilinder makkelijk los en dicht te draaien. Neem hierover contact op met Medtrading klantenservice

Hoe sluit ik de afzuigmotor aan?

Bij de levering ontvangt u een aansluitschema, komt u er niet uit? Wij hebben elektrotechnische monteurs beschikbaar om u te ondersteunen op afstand of op locatie dit voor u uit te voeren.

Hoe sluit ik een regelaar aan?

Bij de levering ontvangt u een aansluitschema, ook is het erg belangrijk om te weten of dit voor de afvoer- of toevoerunit is. Bij de afvoerunit moet er namelijk altijd een gasklep aansturing op de regelaar aanwezig zijn zodat de gasleiding alleen geopend word wanneer de afzuigmotor ook aangezet word. Voor een luchttoevoerinstallatie is dat niet nodig.

Vrijblijvende werkopname op locatie bel of mail ons (0418 - 561153)

× Whatsapp