Selecteer een pagina

WTW units keukenafvoer

Filteropties:

toon de blokken hulp

Bevestiging +

Breedte (mm) +

Capaciteit (m3/h)

Diameter (mm +

Diepte (mm) +

Filtersectie +

Hoogte (mm) +

Inductie +

IP Klasse +

Koelbatterij +

Lengte (mm) +

Merk +

Model +

Naverwarmer +

Netspanning (V) +

Roosters +

Uitvoering +

Verwarmingsbron +

Aandrijving
Aandrijving Een EC motor heeft een hoger rendement, langere levensduur, betere geïntegreerde motorregeling en een compacter design dan een AC motor
+

Materiaal +

Menu Kanaalwerk

FAQ

Energie terugwinning in horeca afzuiging

Dit “energy-recovery system” (ERS) is een heavy duty warmtewisselaar speciaal ontwikkeld voor toepassing in vetkanalen van restaurantventilaties. Door de hoge concentratie vetten en roet is het voor bestaande WTW nagenoeg onmogelijk om efficiënt energie terug te winnen uit deze sterk vervuilde luchtstromen. Bestaande WTW met filters slibben snel dicht en hebben frequent onderhoud nodig.

Hoe werkt deze horeca WTW unit?

Dankzij het “particle repellent geometry” patent (PRG) werken de spoelen in het systeem deeltjes afstotend. Het resultaat is een unieke luchtstroom met een golvend patroon waardoor de meeste deeltjes vet door het ERS system gaan zonder vast te blijven kleven aan de spoelen. Dit vertraagd vet ophoping op de spoelen en maakt de luchtdrukdaling minimaal, zelfs als er een laag vet op de spoelen komt.

 

Counter-current

ERS is opgebouwd uit een constructie van spoelen waar een met glycol gemengd vloeistof doorheen stroomt. Het systeem is volledig »counter-current« en heeft meerdere vloeistof patronen waardoor het dezelfde oppervlakte voor warmte-overdracht heeft als een traditionele warmtewisselaar. Het onderhoud aan een Lepido is max één keer per jaar.

1x per jaar onderhoud VS luchtdrukdaling

Bij 1x per jaar onderhoud heb je een periode van 6 maanden lang zonder onderhoud. Een stijging van de luchtdruk is wat je wilt voorkomen. Onderstaand een overzicht van de luchtdruk in Pa voor een periode van 6 maanden bij een Burger King restaurant.

Energie terugwinning d.m.v. ERS systeem

√ Eenvoudige installatie
√ Constant rendement
√ ROI < 3 jaar
√ Geen extra onderhoud
√ Bestand tegen hoge concentratie vetten en roet
√ Verlaging CO² uitstoot

Deze warmteterugwinningsunit is speciaal ontworpen voor de horeca branche. Belangrijke omstandigheden zoals de interne/ externe weerstand, de vervuilingsgraad en het temperatuur spelen een belangrijke rol bij een WTW unit. Nagenoeg alle denkbare installatieopties zijn mogelijk. Behalve dat de WTW unit zorgt voor een beter binnenklimaat in uw bedrijf zullen de energiekosten teruglopen. Door de modulaire opbouw is deze warmteterugwinning ook geschikt voor grotere installaties

Naast de specifieke toepassing in de horeca branche en een aantrekkelijke prijs zijn deze horeca WTW units ook zeer energiebesparend. Op deze pagina vind je enkele besparingscalculaties uit de dagelijkse praktijk. Raadpleeg deze voorbeelden om een indruk te krijgen van de mogelijke besparingen voor uw horecaonderneming.

Waarom een heavy duty WTW?

Vetkanalen zijn erg vuil waardoor bestaande WTW met filters niet werken. Een “heavy duty” WTW is noodzakelijk om te opereren in onderstaande vetkanalen.

Benieuwd hoeveel we kunnen besparen in uw project? Neem gerust contact op met Medtrading voor een op maat gemaakte calculatie berekening

    Bedrijfsnaam*
    Project
    Contactpersoon*
    Adres
    Postcode
    Woonplaats
    Telefoonnummer*
    E-mailadres*
    Totale luchtafzuiging (m3/h)
    Gemiddelde temperatuur in afzuigkap (meestal 24-30 graden)
    Soort kookapparaten
    Gemiddelde aantal bedrijfsuren per dag
    Gemiddelde aantal bedrijfsuren per week
    Opmerkingen
    Bijlage

    Energie terugwinning in horeca afzuiging

    Dit “energy-recovery system” (ERS) is een heavy duty warmtewisselaar speciaal ontwikkeld voor toepassing in vetkanalen van restaurantventilaties. Door de hoge concentratie vetten en roet is het voor bestaande WTW nagenoeg onmogelijk om efficiënt energie terug te winnen uit deze sterk vervuilde luchtstromen. Bestaande WTW met filters slibben snel dicht en hebben frequent onderhoud nodig.

    Hoe werkt deze horeca WTW unit?

    Dankzij het “particle repellent geometry” patent (PRG) werken de spoelen in het systeem deeltjes afstotend. Het resultaat is een unieke luchtstroom met een golvend patroon waardoor de meeste deeltjes vet door het ERS system gaan zonder vast te blijven kleven aan de spoelen. Dit vertraagd vet ophoping op de spoelen en maakt de luchtdrukdaling minimaal, zelfs als er een laag vet op de spoelen komt.

     

    Counter-current

    ERS is opgebouwd uit een constructie van spoelen waar een met glycol gemengd vloeistof doorheen stroomt. Het systeem is volledig »counter-current« en heeft meerdere vloeistof patronen waardoor het dezelfde oppervlakte voor warmte-overdracht heeft als een traditionele warmtewisselaar. Het onderhoud aan een Lepido is max één keer per jaar.

    1x per jaar onderhoud VS luchtdrukdaling

    Bij 1x per jaar onderhoud heb je een periode van 6 maanden lang zonder onderhoud. Een stijging van de luchtdruk is wat je wilt voorkomen. Onderstaand een overzicht van de luchtdruk in Pa voor een periode van 6 maanden bij een Burger King restaurant.

    Energie terugwinning d.m.v. ERS systeem

    √ Eenvoudige installatie
    √ Constant rendement
    √ ROI < 3 jaar
    √ Geen extra onderhoud
    √ Bestand tegen hoge concentratie vetten en roet
    √ Verlaging CO² uitstoot

    Deze warmteterugwinningsunit is speciaal ontworpen voor de horeca branche. Belangrijke omstandigheden zoals de interne/ externe weerstand, de vervuilingsgraad en het temperatuur spelen een belangrijke rol bij een WTW unit. Nagenoeg alle denkbare installatieopties zijn mogelijk. Behalve dat de WTW unit zorgt voor een beter binnenklimaat in uw bedrijf zullen de energiekosten teruglopen. Door de modulaire opbouw is deze warmteterugwinning ook geschikt voor grotere installaties

    Naast de specifieke toepassing in de horeca branche en een aantrekkelijke prijs zijn deze horeca WTW units ook zeer energiebesparend. Op deze pagina vind je enkele besparingscalculaties uit de dagelijkse praktijk. Raadpleeg deze voorbeelden om een indruk te krijgen van de mogelijke besparingen voor uw horecaonderneming.

    Waarom een heavy duty WTW?

    Vetkanalen zijn erg vuil waardoor bestaande WTW met filters niet werken. Een “heavy duty” WTW is noodzakelijk om te opereren in onderstaande vetkanalen.

    Benieuwd hoeveel we kunnen besparen in uw project? Neem gerust contact op met Medtrading voor een op maat gemaakte calculatie berekening

      Bedrijfsnaam*
      Project
      Contactpersoon*
      Adres
      Postcode
      Woonplaats
      Telefoonnummer*
      E-mailadres*
      Totale luchtafzuiging (m3/h)
      Gemiddelde temperatuur in afzuigkap (meestal 24-30 graden)
      Soort kookapparaten
      Gemiddelde aantal bedrijfsuren per dag
      Gemiddelde aantal bedrijfsuren per week
      Opmerkingen
      Bijlage

      Vrijblijvende werkopname op locatie bel of mail ons (0418 - 561153)

      × Whatsapp