Selecteer een pagina

Horeca luchtbehandeling

Afzuigmotoren direct uit voorraad

Vandaag besteld = morgen in huis

90% ligt op voorraad

Horeca Afzuigkappen

Eigen montage & onderhoud service

Wij verzorgen tevens inspecties en reiniging

Defecte afzuigmotor binnen een dag gerepareerd

Horeca Ventilatie

Eigen montage & onderhoud service

Wij verzorgen tevens inspecties en reiniging

Vrijblijvende opname op locatie

Vraag en antwoord geurfilterkasten horeca

Wat kost gemiddeld het onderhoud van een geurfilterkast?

De kosten van onderhoud van een geurfilterkast hangen af van factoren zoals de vervuilingsgraad, soort filters en de toepassing. Hieronder treft u een voorbeeld aan van een snackbar/cafetaria. Wij hebben geurfilterinstallatie geplaatst op basis van actief kool, zakkenfilters en RVS wasbare voorfilters. Wanneer de filterbewaking een signaal af geeft vervangt de klant zelf de zakkefilters en de voorfilters. Wij hebben de ondernemer uitgelegd hoe de filters vervangen dienen te worden. Een keer per jaar gaan wij langs om de actief koolstoffilters te vervangen en de ventilator na te kijken en indien mogelijk te reinigen. Wij meten de ventilator door om te kijken of deze nog nauwkeurig in zijn grafiek draait en checken de luchtbehandelingskast na op lekkages. Als er vet lekt door de naden van het frame dan kan dat leiden tot de verzadiging van de koolstoffilters met als gevolg geuroverlast en slechte afzuiging. Gemiddelde kosten per maand zijn circa €50,00 excl. BTW

Mijn filters zitten snel vol

Verkeerd toegepaste filtering in de afzuigkap
Verkeerd toegepaste filtering in de geurfilterkast
Verkeerd toegepaste ventilator die de interne- of externe druk niet aan kan
Of de vervuilingsgraad ligt zo hoog dat er extra voorgefilterd dient te worden of een zwaardere ventilator toegepast dient te worden.

Hoe vaak moeten de koolstoffilters vervangen worden?

De koolstoffilters zijn bij normaal gebruik na 6 maanden verzadigd. Bij ernstige vervuiling zijn de filters al na 3 maanden verzadigd. Vaak wordt de economische levensduur gerekt naar een technische levensduur van 12 maanden, maar dan zal de filter niet de gewenste ontgeuring behalen. Wij adviseren u om een goed bedrijf in handen te nemen die u goed kan adviseren op dit specifiek gebied en eventueel uw filters onderhoudt. Wij weten verschillende trucjes om voor te zorgen dat de filters toch langer meegaan dan gewoonlijk. Deze ervaring delen wij graag met u.

Een slechtfunctionerende afzuiging?

Mogelijke oorzaak dat uw afzuiging niet goed afzuigt kan zijn:

 • Dat de zakkenfilters verzadigd zijn en teveel weerstand geven
 • Uw afvoerbuis is te smal
 • De afzuigmotor is niet krachtig genoeg
 • De afzuigkap hangt veel te hoog of niet oversized
 • Geen voldoende luchttoevoer aanwezig

Mogelijke oplossing:

 • De kap lager hangen en niet hoger dan 2100mm vanaf de grond/vloer
 • Zorg dat er een berekening wordt gedaan van de totale weerstand in het afvoerkanaal.
 • Zorg voor een filterbewaking om tijdig uw filters te vervangen
 • Voorkom onnodig veel bochten en knikken
 • Zorg voor voldoende luchttoevoer in de ruimte
 • Zorg voor de juiste filtering
Wat moet ik aanleveren om op afstand een prijs te weten voor het vervangen van de zakkenfilters en/of de koolstoffilters?

Voor het vervangen van de filters moeten we weten welk type en welke maten u in de unit heeft zitten. Heeft u de unit of de filters al eerder bij ons afgenomen? Don’t worry! Wij kunnen het zeer waarschijnlijk terug vinden in ons systeem! Zo niet dan graag de volgende stappen volgen:

Kan ik subsidie aanvragen voor mijn ventilatie?

Dat kan zeker. Medtrading kan samen met u gaan kijken naar de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor subsidie. Echter spelen andere factoren dan de ventilatie ook een rol om in aanmerking te komen voor dergelijke tegenmoetkoming. Vraag vrijblijvend informatie aan.

Moet ik met de afvoerbuis helemaal naar het dak toe?

Wanneer u zonder filtratie buiten uit wilt blazen kan dit door uw gemeente verplicht gesteld worden. In alle steden is dit inderdaad verplicht. Om dit te voorkomen kunt u te werk gaan met een geurfilterinstallatie, dit filtreert de lucht en u hoeft dus niet 2m boven de hoogste nok in een straal van 25m uit te blazen!

Zoveel te koop op het internet, wat is juist en wat niet?

Vaak zijn er op het internet verschillende prijsklassen terug te vinden, de materialen zijn vaak overal goed. Echter is het de kwaliteit, advies & de montage wat het verschil maakt, met flink wat jaren ervaring in het bedrijf bent u bij Medtrading echter altijd aan het juiste adres. Een afzuigmotor wat niet voldoet aan de wettelijke ERP normen kan een kortsluiting veroorzaken met alle gevolgen van dien. Een afvoerpijp wat niet voldoet aan de luchtdichtheidsklasse C kan olie gaan lekken. Een filter wat niet aan de eurovent richtlijnen voldoet en dus van slecht kwaliteit is, kan ervoor zorgen dat de luchtbehandelingskast niet of slecht functioneert dan het wettelijke zou moeten met als gevolg dat de handhaving dit afkeurt en een boete uitschrijft. Dat geldt ook voor een afzuigmotor wat weinig weerstand kan overbruggen, deze zal niet de gewenst afzuiging behalen. Of een afzuigkap wat niet goed is gelast, deze kan op ten duur olie gaan lekken.

Bestaat er een systeem dat roet af vangt?

Ja, er zijn diverse mogelijkheden voor het afvangen van roet in uw kanalen, hiervoor kunt u het best telefonisch contact opnemen met onze specialist intern! Firma Medtrading is in de Benelux een koploper op dit gebied met dit soort filtering.

Mag ik mijn pizza steenoven aansluiten op een standaard systeem?

Nee! Een pizzaoven genereert ontzettend veel hitte! Daarom is het verplicht om hier sowieso dubbelwandige kanalen aan vast te monteren, dit in verband met de brand- veiligheid van uw bedrijf. Wij kunnen deze kanalen vaak de zelfde week nog bij u leveren!
De standaard filters werken niet in combinatie met hitte. Medtrading heeft hiervoor een rook-was-systeem en speciale afvangfilters ontworpen. Dat geldt ook voor de afzuigmotor. Medtrading heeft hittebestendig ventilatoren in het assortiment die wel tegen de hitte kunnen waarbij de elektromotor buiten de luchtstroom zit en de omkasting dubbelwandig uitgevoerd is. Deze afzuiging is TUV gecertificeerd.

Waar moet de geurfilterkast geplaatst worden?

Een geurfilterkast kan zowel binnen als buiten het pand geplaatst worden. Wij maken weerbestendige kasten vervaardigd in aluminium ALMg3. Veel luchtbehandelingskasten zijn standaard in gegalvaniseerd staal vervaardigd, maar de ervaring heeft ons geleerd dat de aluminium kasten langer meegaan, lichter zijn qua gewicht en minder geluid maken.

Ik heb een geurfilterkast laten plaatsen en toch klagen de buren over stank

Dit probleem kan veel oorzaken hebben. Het is belangrijk om een professioneel bedrijf zoals Medtrading te laten kijken naar dit probleem. Een bedrijf met de juiste mensen in dienst die affiniteit hebben met de grootkeuken. Afhankelijk van het advies van ons luchtbehandelingsadviseur en de resultaten van ons laboratorium uitgevoerde luchtmeting, wordt dan advies gegeven hoe de afvoerlucht beter of anders te behandelen. Wij realiseren voor elke omgeving en toepassing een efficiënte en verantwoorde geur-, gas- en luchtbehandeling.

Hoe open ik mijn luchtbehandelingskast?

Bij de luchtbehandelingskasten worden standaard zwarte sleutels geleverd , hiermee kunt u de unit heel makkelijk open draaien. Mocht deze sleutel niet meer aanwezig zijn kunt u deze altijd later nog bijbestellen bij ons. Wij kunnen een speciale sleutel leveren om de koolstoffilterpatronen gemakkelijk de open en dicht te draaien. De cilinders kunnen namelijk door het vet straks komen te zitten waardoor u met de hand weinig kracht kunt zetten. En met een hefboomeffect is de cilinder makkelijk los en dicht te draaien. Neem hierover contact op met Medtrading klantenservice

Wanneer weet ik dat de zakkenfilters vervuild zijn?

Dat weet u helaas pas als het te laat is en de afzuiging begint af te nemen. Als u een goedkope geurfilterkast heeft aangeschaft met een ventilator die de weerstanden van de filters niet kan overbruggen dan zult u de filters ook nooit optimaal kunnen benutten. Het is daarom wenselijk om een professioneel bedrijf te laten kijken naar uw specifieke situatie zodat de juiste filters worden toegepast. Een filterbewaking kan helpen u eraan te herinneren de filters op tijd te vervangen. Wij leveren en installeren dit soort bewaking. Ook in bestaande luchtbehandelingskasten is deze bewaking goed toe te passen. Uiteraard is de kwaliteit van uw afzuigmotor heel belangrijk. Soms is het niet verkeerd om een zwaardere ventilator aan te schaffen zodat u de filters langer en optimaal kan benutten.

Vrijblijvende werkopname op locatie bel of mail ons (0418 - 561153)

× Whatsapp