Selecteer een pagina

Vacature Ventilatiemonteur

Uitdagende baan

Veel afwisseling en zelfstandigheid

Kom werken in een motiverende organisatie

Horeca Afzuigmotor

Levering direct uit voorraad

Vandaag besteld = morgen in huis

90% ligt op voorraad

Horeca ventilatie

Eigen montage & onderhoud service

Wij verzorgen tevens inspecties en reiniging

Defecte afzuigmotor binnen een dag gerepareerd

Vraag en antwoord algemeen

Mag ik mijn pizza steenoven aansluiten op een standaard systeem?

Nee! Een pizzaoven genereert ontzettend veel hitte! Daarom is het verplicht om hier sowieso dubbelwandige kanalen aan vast te monteren, dit in verband met de brand- veiligheid van uw bedrijf. Wij kunnen deze kanalen vaak de zelfde week nog bij u leveren!
De standaard filters werken niet in combinatie met hitte. Medtrading heeft hiervoor een rook-was-systeem en speciale afvangfilters ontworpen. Dat geldt ook voor de afzuigmotor. Medtrading heeft hittebestendig ventilatoren in het assortiment die wel tegen de hitte kunnen waarbij de elektromotor buiten de luchtstroom zit en de omkasting dubbelwandig uitgevoerd is. Deze afzuiging is TUV gecertificeerd.

Bestaat er een systeem dat roet af vangt?

Ja, er zijn diverse mogelijkheden voor het afvangen van roet in uw kanalen, hiervoor kunt u het best telefonisch contact opnemen met onze specialist intern! Firma Medtrading is in de Benelux een koploper op dit gebied met dit soort filtering.

Die energiezuinige motoren wat zijn dat eigenlijk?

Een deel staat al beschreven in de naam! Maar de energiezuinige motoren (EC) zijn gelijkstroommotoren met de regeling ingebouwd in de motor. Hierdoor kan een motor veel specifieker geregeld worden en zo ook een reële jaarlijkse besparing opleveren. De elektromotor kan bijvoorbeeld door middel van een potmeter nauwkeurig geregeld worden. Een traditionele 5 stappenregelaar is dan overbodig en dus verledentijd. Tevens zal vanaf 2020 het verplicht zijn voor bedrijven om uitsluitend EC-motoren te verkopen! Een EC motor heeft ook z’n nadelen. Hierover kunnen wij u goed informeren. Neem in dat geval contact met ons op.

Kan ik subsidie aanvragen voor mijn ventilatie?

Dat kan zeker. Medtrading kan samen met u gaan kijken naar de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor subsidie. Echter spelen andere factoren dan de ventilatie ook een rol om in aanmerking te komen voor dergelijke tegenmoetkoming. Vraag vrijblijvend informatie aan.

Moet ik met de afvoerbuis helemaal naar het dak toe?

Wanneer u zonder filtratie buiten uit wilt blazen kan dit door uw gemeente verplicht gesteld worden. In alle steden is dit inderdaad verplicht. Om dit te voorkomen kunt u te werk gaan met een geurfilterinstallatie, dit filtreert de lucht en u hoeft dus niet 2m boven de hoogste nok in een straal van 25m uit te blazen!

Zoveel te koop op het internet, wat is juist en wat niet?

Vaak zijn er op het internet verschillende prijsklassen terug te vinden, de materialen zijn vaak overal goed. Echter is het de kwaliteit, advies & de montage wat het verschil maakt, met flink wat jaren ervaring in het bedrijf bent u bij Medtrading echter altijd aan het juiste adres. Een afzuigmotor wat niet voldoet aan de wettelijke ERP normen kan een kortsluiting veroorzaken met alle gevolgen van dien. Een afvoerpijp wat niet voldoet aan de luchtdichtheidsklasse C kan olie gaan lekken. Een filter wat niet aan de eurovent richtlijnen voldoet en dus van slecht kwaliteit is, kan ervoor zorgen dat de luchtbehandelingskast niet of slecht functioneert dan het wettelijke zou moeten met als gevolg dat de handhaving dit afkeurt en een boete uitschrijft. Dat geldt ook voor een afzuigmotor wat weinig weerstand kan overbruggen, deze zal niet de gewenst afzuiging behalen. Of een afzuigkap wat niet goed is gelast, deze kan op ten duur olie gaan lekken.

Is een WTW-unit verplicht in de horeca?

Ja, als u ruimte van een tweerichtingsventilatie is voorzien dan wel. Er zijn wegen en regels om dit te voorkomen. Hierover kunt u contact opnemen met Medtrading.

Waar moet mijn mechanische ventilatie horeca aan voldoen?

De mechanische ventilatie moet voldoen aan een verversingsfactor, wilt u hier meer gegevens over hebben? Neem contact op met een van onze werknemers! Zij berekenen voor u de juiste capaciteit uit en informeren u over de mogelijkheden.

Is koelen en verwarmen een verplichting binnen de horeca?

Nee, u dient voor de wet enkel te voldoen aan de verversingsfactor voor de mechanische ventilatie. U bepaalt als ondernemer zelf of u de ruimte wilt klimatiseren.

Hoe vraag ik een horeca vergunning aan voor mijn afvoerkanaal/ stijgkanaal?

Voor het plaatsen van een afzuigkanaal/ stijgkanaal dient u een omgevingsvergunning aan te vragen. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met de gemeente / omgevingsdienst. Deze kunnen u hier verder mee helpen. Heeft u hulp nodig met het tekenwerk en ventilatieberekening dan kan Medtrading u hierbij helpen.

Vrijblijvende werkopname op locatie bel of mail ons (0418 - 561153)

× Whatsapp