Selecteer een pagina

Ontgeuringsinstallaties horeca

Ontgeuringsinstallaties voor de horeca

Deze doelmatige ontgeuringsinstallaties, ofwel geurfilterkasten, zijn geschikt voor toepassingen in horeca grootkeuken. Meestal wordt dit systeem gebruikt voor simpele toepassingen in klein horeca, zoals cafetaria’s, broodjeszaken, sushi afhaal en overige standaard keukens. De geurfilterkasten zijn geschikt voor afzuiging, filtering en ontgeuring van baklucht. Medtrading ontwerpt, produceert en plaatst afzuiginstallaties voor elke toepassing een doelmatige oplossing.

Op zoek naar ontgeuringsinstallaties die geschikt zijn voor de horeca branche? U vindt ons assortiment hierboven. Bekijk ons aanbod en neem contact met ons op als u meer informatie wilt aanvragen. U kunt ook direct een offerte aanvragen.

Is een geurfilterkast verplicht?

Doelmatige ontgeuringsinstallaties worden ook wel geurfilterkasten of koolstoffilterkasten genoemd. Deze kasten worden meestal toegepast in situaties waarbij een afvoerpijp van 2 meter boven de nok niet mogelijk is. Als ondernemer bent u verplicht een afvoerpijp te genereren naar het dak toe en 2 meter boven de hoogste nok binnen een straal van 25 meter uit te blazen.

Indien dat vanwege bouwkundige en/of vergunningssituatie niet mogelijk is, dan is een ontgeuringsinstallatie (geurfilterkast) een alternatieve oplossing. Hou echter rekening mee dat uw installatie door de handhaving gecontroleerd wordt. Er wordt gemeten en gekeken naar de doelmatigheid hiervan.

Wat voor geurfilters hebben wij nodig?

Standaard wordt een geurfilterkast uitgerust met actief kool en F7 zakkenfilter(s). De zakkenfilters filteren het vet uit de luchtstroom en de actief kool absorbeert de gassen uit de luchtstroom. Echter is een standaard geurfilterkast niet geschikt voor elke situatie. Visgeurtjes worden namelijk slecht geabsorbeerd door de actief koolstoffilters. Hiervoor levert Medtrading speciaal hiervoor geïmpregneerd kool. Wordt er veel vlees gebakken, dan zijn de kitchen actief koolstoffilters van Medtrading zeer aan te raden.

Geurfilterkast op maat

Het is bij Medtrading mogelijk om een geurfilterkast op maat te laten produceren. Alle ontgeuringsinstallaties voor de horeca worden volgens de richtlijnen binnen de metaalsector vervaardigd. Medtrading vervaardigt tevens geurfilterkasten PVC of RVS 304/316 omkasting. RVS cilinders en frame behoren ook tot de mogelijkheden.

Ook voor de industrie en ATEX omgeving kan Medtrading een geurfilterkast op maat leveren. Voor elke toepassing hebben wij een oplossing. U geeft aan om welke vervuiling en/of gassen het gaat. En de specialisten van Medtrading maken voor u in samenwerking met de laboratorium een oplossing op maat. U roept en wij produceren, uiteraard met een berekening vooraf.

 

Ontgeuringsinstallaties voor de horeca: barbecue restaurant

Heeft u een barbecue-oven in de keuken staan, zoals een Mibrasa of een Josper? Dan is het aan te raden om een roetwasser (waterfiltering) aan te schaffen. Een waterwasser filtert roet en vet uit de luchtstroom en reduceert de warmte in de luchtstroom naar 50°C. Hierdoor werken de koolstoffilters in een geurfilterkast doelmatig.

Deze ontgeuringsinstallaties voor de horeca kunnen uitgebreid worden met filterbewaking, speciale voorfilters zoals druppelvangers, polypropyleen, G2, G4, absoluut-hepa filters, vetbak, condensbak of coulissendemper om geluid te reduceren.

 

Ontgeuringsinstallaties voor de horeca: houtgestookte pizzaovens

Om de temperatuur en roet uit de luchtstroom te filteren dient minimaal een waterwasser te worden geïnstalleerd. Dit systeem filtert o.a. de roetdeeltjes uit de luchtstroom en reduceert de warmte van plus 350°C naar circa 50°C. De nafilters functioneren namelijk slecht boven 80°C, waardoor een roetwasser onmisbaar is voor deze installatie.

Na de roetwasser wordt een ontgeuringsinstallatie op basis van actief kool met speciale voorfilters geplaatst voor het afvangen van de restdeeltjes en gassen. Dit systeem kan uitgebreid worden met filterbewaking, speciale voorfilters zoals druppelvangers, polypropyleen, G2, G4, vetbak, condensbak of coulissendemper om geluid te reduceren naar de gewenste uitstoot.

Geurfilterkasten voor de horeca: koffiebranders

Voor koffiebranderijen leveren wij maatwerkoplossingen op basis van elektrostatische geurfilterkasten. Onze horeca ontgeuringsinstallaties zijn uitgerust met speciale filters. Hierbij wordt verschillende technieken toegepast. Waarbij een combinatie wordt gebruikt van bepaalde filtertechnieken op een bepaalde volgorde met de bijbehorende contacttijd. De filters vangen het vet, rook en geurtjes af.

 

UV ontgeuring

In sommige gevallen passen we UV techniek toe om een hoger rendement te behalen. Echter speelt hierbij de contacttijd een belangrijke rol.

 

Ozon ontgeuring

Een ozon geurfilterinstallatie reduceert vetafzetting en een optimale geurreductie in de luchtafvoer. Dit gebeurt door de chemische omzetting van vetdeeltjes in water en droge mineralen. Die restgassen worden afgevangen door vetvangfilters en koolstoffilters

Voordelen van Ozon

– Reductie van olie- en vetaanslag in de afvoerbuis

– Reductie van micro organismen

– Reductie van kookgeurtjes in de afvoer

– Brandpreventief

 

 

 

Vrijblijvende werkopname op locatie bel of mail ons (0418 - 561153)

× Whatsapp