Ontgeuringsinstallaties horeca

Geurfilterkasten Horeca

Deze geurfilterkasten (doelmatige ontgeuringsinstallaties) zijn geschikt voor toepassing in horeca grootkeuken . Meestal wordt dit systeem gebruikt voor simpele toepassingen in klein horeca zoals cafetaria’s, broodjeszaken, sushi afhaal en overige standaard keukens.  De geurfilterkasten zijn geschikt voor afzuiging, filtering en ontgeuring van baklucht. Medtrading ontwerpt, produceert en plaatst afzuiginstallaties voor elke toepassing een doelmatige oplossing.

 

 

Is een geurfilterkast verplicht?

Een geurfilterkasten of ook wel een koolstoffilterkasten of doelmatige ontgeuringsinstallaties genoemd, worden meestal toegepast in situaties waarbij een afvoerpijp van 2 meter boven de nok niet mogelijk is. Als ondernemer bent u verplicht een afvoerpijp  te genereren naar het dak toe en 2 meter boven de hoogste nok binnen een straal van 25 meter uit te blazen. Indien dat vanwege bouwkundige en of vergunningssituatie niet mogelijk is dan is een geurfilterkast (ontgeuringsinstallatie) een alternatieve oplossing. Hou echter rekening mee dat uw geurfilterkast door de handhaving gecontroleerd wordt. Er wordt gemeten en gekeken naar de doelmatigheid hiervan.

 

Wat voor geurfilters hebben wij nodig?

Standaard wordt een geurfilterkast uitgerust met actief kool en F7 zakkenfilter(s). De zakkenfilters filteren het vet uit de luchtstroom en de actief kool absorbeert de gassen uit de luchtstroom. Echter is een standaard geurfilterkast niet geschikt voor elke situatie. Visgeurtjes worden namelijk slecht geabsorbeerd door de actief koolstoffilters. Hiervoor levert Medtrading speciaal hiervoor geïmpregneerd kool. Wordt veel vlees gebakken dan zijn de kitchen actief koolstoffilters van Medtrading zeer aan te raden.

 

 

Geurfilterkast op maat

Het is bij Medtrading mogelijk om een geurfilterkast op maat te laten produceren. Alle kasten worden volgens de richtlijnen binnen de metaalsector vervaardigd. Medtrading vervaardigt ook geurfilterkasten PVC of RVS 304/316 omkasting. RVS cilinders en frame behoren tot de mogelijkheid. Ook voor de industrie en ATEX omgeving kan Medtrading een geurfilterkast op maat leveren. Voor elke toepassing hebben wij een oplossing. U geeft aan om waarvoor vervuiling en of gassen het gaat en de specialisten van Medtrading maken voor u in samenwerking met de laboratorium een oplossing op maat. Uw roept en wij produceren, uiteraard met een berekening vooraf.

 

Ontgeuringsinstallatie voor een Barbecue restaurant

Heeft u een barbecue oven in de keuken staan zoals een Mibrasa of een Josper dan is het aan te raden om een roetwasser (waterfiltering) aan te schaffen. Een waterwasser filtert roet en vet uit de luchtstroom en reduceert de warmte in de luchtstroom naar 50°C. Hierdoor werken de koolstoffilters in een geurfilterkast doelmatig.
Dit systeem kan uitgebreid worden met filterbewaking, speciale voorfilters zoals druppelvangers, polypropyleen, G2, G4, absoluut-hepa filters, vetbak, condensbak of coulissendemper om geluid te reduceren.

 

Ontgeuringsinstallatie voor houtgestookte pizzaovens

Om de temperatuur en roet uit de luchtstroom te filteren dient minimaal een waterwasser te worden geïnstalleerd. Dit systeem filtert o.a. de roetdeeltjes uit de luchtstroom en reduceert de warmte van plus 350°C naar circa 50°C. De nafilters functioneren namelijk slecht boven 80°C waardoor een roetwasser onmisbaar is voor deze installatie. Na de roetwasser wordt een geurfilterkast op basis van actief kool met speciale voorfilters geplaatst voor het afvangen van de restdeeltjes en gassen. Dit systeem kan uitgebreid worden met filterbewaking, speciale voorfilters zoals druppelvangers, polypropyleen, G2, G4, vetbak, condensbak of coulissendemper om geluid te reduceren naar de gewenste uitstoot.

 

Ontgeuringsinstallatie voor koffiebranders

Voor koffiebranderij leveren wij maatwerkoplossing op basis van elektrostatische geurfilterkasten. De ontgeuringsinstallatie is uitgerust met speciale filters. Hierbij wordt verschillende technieken toegepast waarbij een combinatie wordt gebruikt bepaalde filtertechnieken op bepaalde volgorde met de bijbehorende contacttijd. De filters vangen het vet, rook en geurtjes af.

 

 

UV ontgeuring

In sommige gevallen passen we UV techniek toe om een hoger rendement te behalen. Echter speelt hierbij de contacttijd een belangrijke rol.

 Voordelen van Ozon

– Reductie van olie- en vetaanslag in de afvoerbuis

– Reductie van micro organismen

– Reductie van kookgeurtjes in de afvoer

– Brandpreventief

 

Ozon ontgeuring

Een ozon geurfilterinstallatie reduceert vetafzetting en een optimale geurreductie in de luchtafvoer. Dit gebeurt door de chemische omzetting van vetdeeltjes in water en droge mineralen. Die restgassen worden afgevangen door vetvangfilters en koolstoffilters

Voordelen van Ozon

– Reductie van olie- en vetaanslag in de afvoerbuis

– Reductie van micro organismen

– Reductie van kookgeurtjes in de afvoer

– Brandpreventief

 

 

 

Vrijblijvende werkopname op locatie bel of mail ons (0418 - 561153)

× Whatsapp