Selecteer een pagina

Informatie

Geurfilterkast voor horeca geurfilterinstallatie

Een geurfilterkast, koolstoffilterkast ook wel doelmatige ontgeuringsinstallatie genoemd, wordt meestal toegepast in horeca situaties waarbij een afvoerpijp van een horecagelegenheid met keuken van 2 meter boven de nok niet mogelijk is. Als horeca ondernemer bent u verplicht een afvoerpijp  te genereren die 2 meter boven de hoogste nok uitkomt (binnen een straal van 25 meter). Indien dat vanwege bouwkundige en of vergunningssituatie niet mogelijk is dan is een geurfilterkast, geschikt voor de horeca (ontgeuringsinstallatie) verplicht. De doelmatige geurfilterinstallatie wordt periodiek door handhaving gecontroleerd of deze voldoet aan de wettelijke eisen die gelden voor een horeca gelegenheid. Er wordt gemeten en gekeken naar de doelmatigheid van de geurfilterinstallatie.

Welke horeca geurfilterinstallatie?

Standaard wordt een geurfilterkast voor de horeca uitgerust met actief kool en F7 zakkenfilter(s). De zakkenfilters filteren het vet uit de luchtstroom en de actief kool absorbeert de organische gassen uit de luchtstroom. Een standaard geurfilterkast is niet geschikt voor elke horeca situatie. Visgeurtjes worden bijvoorbeeld slecht geabsorbeerd door de actief koolstoffilters. Hiervoor levert Medtrading speciaal hiervoor geïmpregneerde actieve kool. Wordt veel vlees gebakken dan zijn de kitchen actief koolstoffilters van Medtrading de beste keuze voor uw horeca geurfilterkast.

 

Horeca Geurfilterkast op maat

Het is bij Medtrading mogelijk om een geurfilterkast voor uw horecagelegenheid op maat te laten produceren. Alle geurfilterkasten worden volgens de eisen en richtlijnen binnen de horecabranche vervaardigd. Medtrading produceert ook geurfilterkasten met PVC of RVS 304/316 omkasting. RVS cilinders en frame behoren tot de mogelijkheid.

 

Ontgeuringsinstallatie voor een Barbecue restaurant

Heeft u een barbecue oven in de keuken staan zoals een Mibrasa of een Josper dan is het aan te raden om een roetwasser (waterfiltering) aan te schaffen. Een waterwasser filtert roet en vet uit de luchtstroom en reduceert de warmte in de luchtstroom naar 50°C. Hierdoor werken de koolstoffilters in een geurfilterkast doelmatig.
Dit systeem kan uitgebreid worden met filterbewaking, speciale voorfilters zoals druppelvangers, polypropyleen, G2, G4, absoluut-hepa filters, vetbak, condensbak of coulissendemper om geluid te reduceren.

 

Geurfilterinstallatie voor houtgestookte pizzaovens

Om de temperatuur en roet uit de luchtstroom van een houtgestookte pizzaoven te filteren dient minimaal een waterwasser te worden geïnstalleerd. Dit systeem filtert o.a. de roetdeeltjes uit de luchtstroom en reduceert de warmte van plus 350°C naar circa 50°C. De nafilters functioneren slecht boven 80°C waardoor een roetwasser onmisbaar is voor deze geurfilterinstallatie. Na de roetwasser wordt een geurfilterkast op basis van actief kool met speciale voorfilters geplaatst voor het afvangen van de restdeeltjes en gassen van uw horeca keuken. Dit systeem kan uitgebreid worden met filterbewaking, speciale voorfilters zoals druppelvangers, polypropyleen, G2, G4, vetbak, condensbak of coulissendemper om geluid te reduceren naar de gewenste uitstoot.

 

Ontgeuringsinstallatie voor koffiebranders

Voor koffiebranderij levert Medtrading maatwerkoplossing op basis van elektrostatische geurfilterkasten. Deze horeca ontgeuringsinstallatie is uitgerust met speciale filters. Hierbij worden verschillende technieken toegepast waarbij een combinatie wordt gebruikt van bepaalde filtertechnieken in een specifieke volgorde met de bijbehorende contacttijd. De filters vangen het vet, rook en geurtjes af.

UV ontgeuring voor horeca

In sommige gevallen is een UV techniek nodig om een hoger rendement te behalen. Echter speelt hierbij de contacttijd een belangrijke rol.

Voordelen van Ozontoepassing in de horeca

– Reductie van olie- en vetaanslag in de afvoerbuis

– Reductie van micro organismen

– Reductie van kookgeurtjes in de afvoer

– Brandpreventief

 Ozon ontgeuring voor horecagelegenheden

Een ozon geurfilterinstallatie voor de horeca reduceert vetafzetting en een optimale geurreductie in de luchtafvoer. Dit gebeurt door de chemische omzetting van vetdeeltjes in water en droge mineralen. Die restgassen worden afgevangen door vetvangfilters en koolstoffilters

Voordelen van Ozon

– Reductie van olie- en vetaanslag in de afvoerbuis

– Reductie van micro organismen

– Reductie van kookgeurtjes in de afvoer

– Brandpreventief

 

 

Vrijblijvende werkopname op locatie bel of mail ons (0418 - 561153)

× Whatsapp