Informatie

Geurfilterkast voor de horeca keuken

Volgens de algemene regels voor inrichting milieubeheer. art. 4.107,eerste lid dient de horeca -ondernemer voor te zorgen dat de dampen en gassen van het bedrijfsmatig bereiden van voedingsmiddelen worden uitgeblazen naar de buitenlucht:

A) De gassen en dampen moeten 2 meter boven het hoogste daklijn (van de 25 meter van de gelegen bebouwing) afgevoerd worden

of

B) De gassen en dampen worden afgevoerd door middel van een geurfilterinstallatie (geurfilterkast)

Houd rekening mee dat de handhaving kan vragen naar de berekening en de certificaten van de installatie. Kunt u deze niet overhandigen dan zal de installatie in de meeste gevallen worden afgekeurd met alle gevolgen van dien. Koop uw apparatuur dus altijd bij een erkend luchtbehandelingsbedrijf zoals Medtrading en koop nooit zomaar uw installatie bij een willekeurig webshop.

Het functioneren van de actieve koolstoffilter is echter afhankelijk van het onderhoud. Gemiddeld dienen de koolstoffilters 1x per 6 tot 12 maanden te worden vervangen en de zakkenfilters 1x per 2 maanden (afhankelijk van de vervuilingsgraad.

Voor meer informatie, neemt u gerust contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0418 56 11 53

Vrijblijvende werkopname op locatie bel of mail ons (0418 - 561153)

× Whatsapp