Selecteer een pagina

Geurfilterkast kopen op internet, waar op letten?

Via internet worden vele soorten geurfilterkasten voor toepassing in de horeca aangeboden. Wat zijn de verschillen waar u op moet letten als u een geurfilterkast voor uw restaurant of andere horecagelegenheid met keuken wilt kopen.

De verschillen hebben te maken met de afwerking van een geurfilterkast, het ontwerp (engineering) van de geurfilterkast, de kwaliteit van de zakkenfilters, het soort en uitvoering van de voorfilters, soort en type koolstoffilter, soort en type elektrostatische, afdichting, geluidproductie, stevigheid en soort en type ventilator. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Een geurfilterkast kun je dus niet aanschaffen zonder een goed advies en betrouwbare berekening vooraf. Vooral niet als er een certificaat moet worden afgegeven. De afzuiginstallatie moet doelmatig zijn voor iedere specifieke (horeca) toepassing en dat kan alleen als er rekening wordt gehouden met de mate van vervuiling, het soort geur, soort gassen; organisch of niet organisch.

Pas nadat alles in beeld is gebracht kan de juiste geurfilterinstallatie geadviseerd en aangeschaft worden. U weet dan ook zeker dat deze ook doelmatig zal zijn en zal voldoen aan de wettelijke eisen die gelden voor luchtafzuiging in een horecagelegenheid.

Globaal zijn er drie belangrijke Aandachtspunten:

  • Vergunning: Valt uw afzuiginstallatie binnen de wettelijk normen.
  • Geluidsproductie: Valt het geluidsnivo (in decibels) onder de aanvaardbare normen van het DCMR of moet er een geluidsdemping tussen te komen
  • Geurreductie: Wordt een minimale geurreductie van 75% behaald?

Laat u niet verleiden door prijs of door aanbiedingen. Een juiste geurfilterkast is een belangrijk onderdeel van uw horecagelegenheid. Een geurfilterkast die onvoldoende doelmatig is zorgt voor overlast, hinder en kan gevaarlijke situaties en brandgevaar opleveren.

Neem contact op met afzuigmotoren.nl voor het beste deskundige advies voor uw horeca geurfilterkast of ander horeca ventilatievraagstuk.

 

 

× Whatsapp