Selecteer een pagina

Medtrading heeft aangetoond te voldoen aan de Viridi Air toelatingscriteria omdat zij een significante bijdrage leveren aan schone binnenlucht. In samenwerking met Viridi Air wordt ook een bijdrage geleverd aan schone buitenlucht door 1 groene filter te plaatsen in een Viridi Air buitenfilterproject. In het plantseizoen 2022-2023 zal die geplant worden en ontvangt de certificaathouder de exacte locatiegegevens als annex op dit certificaat.

Door het voldoen aan de toelatingscriteria en het aandeel in het buitenfilterproject worden zij een Viridi Air Partner (Brons).

Certificaathouder:
Medtrading
De Hoef 5D – 5311 GH Gameren – Nederland

Het Viridi Air Partnership en het Schone Lucht-certificaat© zijn toegekend door Viridi Air. Er vindt een jaarlijkse hertoetsing plaats op de toelatingscriteria. Het complete certificatie dossier is openbaar inzichtelijk op www.viridiair.nl.

Binnen het Partnership is het Medtrading toegestaan om het Schone Lucht-certificaat© en Schone Lucht-label te gebruiken voor commerciële doeleinden.

Geldigheidsperiode
21 november 2022 t/m 21 november 2023

Keukenventilatiesystemen, duurzaamheid en schone lucht

Wist jij dat een keuken qua binnenlucht vaak ongezonder is dan andere ruimtes? Het is echt zo en komt door o.a. verbrandingsgassen en vetten. Maar hoe zit het qua duurzaamheid, warmterugwinning?

Die vraag legde Playdôme Roosendaal weg bij onze Viridi Air Partner (MEDTrading) die actief is met keukenventilatiesystemen.

Medtrading heeft n.a.v. deze vraag een nieuw systeem ontwikkeld dat zowel rekening houdt met een gezond binnenklimaat als ook warmteterugwinning. De heer Elmiri van Medtrading legt uit: “….we hebben Werelds eerste energie terugwin systeem speciaal ontwikkeld voor restaurantventilaties. Bestaande technieken (#WTW + filters) raken verstopt en gaan gepaard met groot onderhoud. De teruggewonnen energie kan worden terug geleverd aan het pand in de vorm van verwarming en/of verkoeling. De teruggewonnen energie kan naar batterijen in het luchttoevoerkanaal of via een warmtepomp naar bijvoorbeeld vloerverwarming en/of het tapwater systeem. ERS is het eerste heavy duty warmtewisselaar dat overweg kan met hoge concentratie vetten en roet. Een restaurant kan door gebruikt van het ERS systeem gemiddeld 85.000kWh per jaar terugwinnen en hergebruiken. Door het gebruik van het ERS systeem bespaar je niet alleen op je energiekosten maar verlaag je ook nadrukkelijk je CO² footprint door. Voordelen: Eenvoudige installatie, Constant rendement, Gemiddeld 85.000kWh per jaar, Bestand tegen hoge concentratie vetten / roet, Geen extra onderhoud, Terugverdientijd < 3 jaar……”

Ik heb contact gehad met Playdome en zij vertelden me dat voor hen het grote voordeel is dat het binnenklimaat weer gezond wordt en energie terug wordt gewonnen. Gezien alle klimaatdoelstellingen vonden zij dat heel belangrijk.

Heb jij ooit al eens nagedacht om een gezond binnenklimaat te realiseren met een duurzame visie?

× Whatsapp